[.. Celý článek | Autor: externí .. ]
[..Pošli e-mail | Vytisknout článek ..]
Týden –nejen– odpočinku
Vydáno dne 17. 06. 2020 (542 přečtení)
Lenka Lasotová vyjela na rok do Ymky Bournemouth do Anglie na podzim minulého roku a pomáhá tam jako dobrovolnice.
Práci dostala na starost v několika centrech – stará se o děti v ymkařském Pokesdown centru, jejichž maminky jdou na školení, které je ve stejné budově. Děti tam pomáhá hlídat a starat se o ně. Také pomáhá s programem „Play&Learn“, kdy si rodiče hrají s dětmi společně s dobrovolníky, případně dělá společnost samotným rodičům.
Nějaký čas také tráví v ymkařské školce, kde pomáhá s vytvářením zajímavého programu pro místní předškoláčky.
V současné době, dokud jsou místní programy omezené, se také rozhodně nenudí – v Anglii pomáhá s online programy pro místní děti a mladé. V místní Ymce pracuje ve skupině s několika dalšími dobrovolníky a dobrovolnicemi z různých evropských zemí. Ráda by s námi sdílela recept, který se právě od těchto dobrovolníků naučila. Určitě ho také můžete vyzkoušet. (Úvod – Sára Soukupová)
Minulou neděli jsme se dohodli, že budeme mít ten den společný oběd a ne večeři jako obvykle. Rozhodly jsme se se Sarou, Alessandrou a Sabine uvařit něco podle receptu Jamieho Olivera. Mělo nám to zabrat 30 minut, ale v reálu to byla hodina a 30 minut. :D Ale i přesto jsme si společné vaření užily a tak nám to moc nevadilo. Výsledek možná nebyl jako na fotkách od Jamieho, každopádně se tomu hodně blížil a chuťově to bylo výborné, i když jsme se shodly, že jsme to trochu přehnaly s citronovou kůrou.
Po tomto výborném obědě jsme se s holkami rozhodly jít projít na pláž, slunečné počasí k tomu přímo nabádalo. I přesto, že nebylo zrovna teplo, jsme neodolaly vyzout si naše boty a jít do chladné vody. A to pravděpodobně způsobilo to, že jsem opět další týden byla nachlazená, ale co už, myslím si, že to i tak stálo za to. ;) Dále jsme se rozhodly pokračovat až k Boscombe Pier a neopominuly jsme i „workoutové hřiště“ a byla to celkem sranda.
Další den jsem se probrala s pocitem, že jsem zase nemocná. V pondělky mám naštěstí volno a tak jsem mohla odpočívat, bohužel se mé nachlazení v následujících dnech moc nelepšilo, i tak jsem chodila do „práce“, na úterní mládež, ze které jsme se se Sabine vrátily dost pozdě večer, ve středu jsme byly pozvány k jedné rodině, kteří vedou malou skupinku a další dny už jsem pociťovala, že už mám „dost“ a musím si nutně odpočinout, takže jsem nešla na „Revival group“ na kterou jsem měla v plánu jít a v pátek jsem už neměla sílu si zajít na večeři do Delta House, kterou máme jako dobrovolníci zdarma a raději jsem si šla lehnout do postele.
Minulý týden byl tedy velmi odpočinkový, pravděpodobně jsem si narušila spánkový cyklus (pokud to tedy pod tímto pojmem existuje) a když jsem v noci nemohla usnout, sledovala jsem e-shopy s potřebami do kuchyně a domácnosti, i když momentálně nemám žádné peníze, ale aspoň si zjišťuji názvy kuchyňských potřeb v angličtině. :)
Také mám rozečtenou knížku „Everybody, Always“ kterou napsal Bob Goff a musím říct, že se mi ta knížka hodně líbí, jsou to příběhy ze života o lásce k druhým lidem... Včera jsme měli opět společnou večeři a Sabine připravila dezert. Tak mě napadlo, že bych zde mohla přidávat i recepty, ať o tom jídle jen nežvaním, ale ať si je můžete vyzkoušet i vy. :)
Potřebujete:
cca 1 kg červeného a zeleného hroznového vína
250 g mascarpone
250 g šlehačky
250 g tvarohu
100 g cukru
1 balení vanilkového cukru
2 balení amerických cookies (čokoládové sušenky)
Postup:
Vyšlehejte šlehačku.
Rozmíchejte mascarpone s tvarohem a cukrem a poté přidejte šlehačku.
Nakrájejte hrozno na poloviny a rozdrťte cookies. Pokud spěcháte, nebo se vám s tím moc nechce „patlat“, dejte si stranou pár hroznů a cookies a vše ostatní smíchejte.
Pokud to chcete udělat pečlivě, vezměte pár rozpůlených hroznů a umístěte je na dno misky, následně na ně navrstvěte krém, další vrstvu vytvořte z cookies a na ně opět přidejte krém. Vrstvěte v tomto pořadí, dokud miska nebude plná.
Dobrou chuť!
PS: Při překladu tohoto receptu jsem se musela smát, hlavně tedy u „vyšlehejte šlehačku“ – nejen, že to zní trochu zvláštně, ale včera jsme se dívali na „Karlík a továrna na čokoládu“ a hned se mi vybavila scéna, kdy Willy Wonka s dětmi, jejich rodiči a malými Umpalumpy pluli na lodi po čokoládové řece a zrovna míjeli „šlehací místnost“ kde šlehali krávu, aby ušlehali šlehačku. :D
Willy Wonka: „For your information, little girl, whipped cream isn‘t whipped cream at all unless it‘s been whipped with whips. Everybody knows that.“
Lenka Lasotová, foto: autorka textu
Minulou neděli jsme se dohodli, že budeme mít ten den společný oběd a ne večeři jako obvykle. Rozhodly jsme se se Sarou, Alessandrou a Sabine uvařit něco podle receptu Jamieho Olivera. Mělo nám to zabrat 30 minut, ale v reálu to byla hodina a 30 minut. :D Ale i přesto jsme si společné vaření užily a tak nám to moc nevadilo. Výsledek možná nebyl jako na fotkách od Jamieho, každopádně se tomu hodně blížil a chuťově to bylo výborné, i když jsme se shodly, že jsme to trochu přehnaly s citronovou kůrou.
Po tomto výborném obědě jsme se s holkami rozhodly jít projít na pláž, slunečné počasí k tomu přímo nabádalo. I přesto, že nebylo zrovna teplo, jsme neodolaly vyzout si naše boty a jít do chladné vody. A to pravděpodobně způsobilo to, že jsem opět další týden byla nachlazená, ale co už, myslím si, že to i tak stálo za to. ;) Dále jsme se rozhodly pokračovat až k Boscombe Pier a neopominuly jsme i „workoutové hřiště“ a byla to celkem sranda.
Další den jsem se probrala s pocitem, že jsem zase nemocná. V pondělky mám naštěstí volno a tak jsem mohla odpočívat, bohužel se mé nachlazení v následujících dnech moc nelepšilo, i tak jsem chodila do „práce“, na úterní mládež, ze které jsme se se Sabine vrátily dost pozdě večer, ve středu jsme byly pozvány k jedné rodině, kteří vedou malou skupinku a další dny už jsem pociťovala, že už mám „dost“ a musím si nutně odpočinout, takže jsem nešla na „Revival group“ na kterou jsem měla v plánu jít a v pátek jsem už neměla sílu si zajít na večeři do Delta House, kterou máme jako dobrovolníci zdarma a raději jsem si šla lehnout do postele.
Minulý týden byl tedy velmi odpočinkový, pravděpodobně jsem si narušila spánkový cyklus (pokud to tedy pod tímto pojmem existuje) a když jsem v noci nemohla usnout, sledovala jsem e-shopy s potřebami do kuchyně a domácnosti, i když momentálně nemám žádné peníze, ale aspoň si zjišťuji názvy kuchyňských potřeb v angličtině. :)
Také mám rozečtenou knížku „Everybody, Always“ kterou napsal Bob Goff a musím říct, že se mi ta knížka hodně líbí, jsou to příběhy ze života o lásce k druhým lidem... Včera jsme měli opět společnou večeři a Sabine připravila dezert. Tak mě napadlo, že bych zde mohla přidávat i recepty, ať o tom jídle jen nežvaním, ale ať si je můžete vyzkoušet i vy. :)
Dezert s hroznovým vínem
Možná to nevypadá na první pohled nejlákavěji (zvolili jsme lenivý postup), ale chutnal nám všem – a já si dokonce přidala. :DPotřebujete:
cca 1 kg červeného a zeleného hroznového vína
250 g mascarpone
250 g šlehačky
250 g tvarohu
100 g cukru
1 balení vanilkového cukru
2 balení amerických cookies (čokoládové sušenky)
Postup:
Vyšlehejte šlehačku.
Rozmíchejte mascarpone s tvarohem a cukrem a poté přidejte šlehačku.
Nakrájejte hrozno na poloviny a rozdrťte cookies. Pokud spěcháte, nebo se vám s tím moc nechce „patlat“, dejte si stranou pár hroznů a cookies a vše ostatní smíchejte.
Pokud to chcete udělat pečlivě, vezměte pár rozpůlených hroznů a umístěte je na dno misky, následně na ně navrstvěte krém, další vrstvu vytvořte z cookies a na ně opět přidejte krém. Vrstvěte v tomto pořadí, dokud miska nebude plná.
Dobrou chuť!
PS: Při překladu tohoto receptu jsem se musela smát, hlavně tedy u „vyšlehejte šlehačku“ – nejen, že to zní trochu zvláštně, ale včera jsme se dívali na „Karlík a továrna na čokoládu“ a hned se mi vybavila scéna, kdy Willy Wonka s dětmi, jejich rodiči a malými Umpalumpy pluli na lodi po čokoládové řece a zrovna míjeli „šlehací místnost“ kde šlehali krávu, aby ušlehali šlehačku. :D
Willy Wonka: „For your information, little girl, whipped cream isn‘t whipped cream at all unless it‘s been whipped with whips. Everybody knows that.“
Lenka Lasotová, foto: autorka textu
[.. Celý článek | Autor: externí .. ]
[..Pošli e-mail | Vytisknout článek ..]
15 nejčtenějších článků
SÁRA GOES TO ENGLAND (11. 06. 2018, 2121x)
Tábory dětem přinášejí přesně to, co jim pandemie vzala (07. 03. 2022, 1506x)
Zlatá pro Viktorii v boxu (11. 06. 2018, 1436x)
YMCA v „osmičkovém“ roce (11. 06. 2018, 1351x)
Jan Přeučil ambassadorem YMCA (11. 06. 2018, 1254x)
Film Zlatý podraz (11. 06. 2018, 1165x)
Lužická sedmička (11. 06. 2018, 1164x)
Film Zlatý podraz vychází také jako komiks! (03. 12. 2018, 1085x)
Čím byl ‚osmičkový‘ rok pro SHŠ In Taberna (03. 12. 2018, 1032x)
Ocenění pracovníci YMCA za rok 2017 (11. 06. 2018, 1024x)
Uvaděč (11. 06. 2018, 1004x)
ČVTS (11. 06. 2018, 1001x)
Jak správně použít vlajku a prapor (29. 06. 2021, 980x)
Noc s Andersenem v Neveklově (11. 06. 2018, 903x)
Palác YMCA slaví 90 let! (11. 06. 2018, 889x)
Anketa
Články jakého typu byste v Proteinu četli nejraději?
Rozhodvory
(31 hl.)
Odborné texty
(24 hl.)
O aktivitách YMCA
(28 hl.)
Komiksy
(25 hl.)
Dětskou stránku
(34 hl.)
O historii YMCA
(22 hl.)
Duchovní články
(21 hl.)
Praktické návody
(23 hl.)
Kulturní rubriku
(18 hl.)
Vše uvedené
(24 hl.)
(31 hl.)
Odborné texty
(24 hl.)
O aktivitách YMCA
(28 hl.)
Komiksy
(25 hl.)
Dětskou stránku
(34 hl.)
O historii YMCA
(22 hl.)
Duchovní články
(21 hl.)
Praktické návody
(23 hl.)
Kulturní rubriku
(18 hl.)
Vše uvedené
(24 hl.)
Celkem hlasovalo: 250
Bahisikayet.com
Extrabet
Deneme bonusu
Denemebonusuz.com
yurtdişi ev taşima
uluslararasi evden eve nakliyat
eşya depolama
yurtdişi kargo
eşya depolama